Portada ujiFa cinc anys que va començar aquest projecte i es podria dir que hem arribat a un punt on tot el treball que s’ha fet a l’Espai Jazz de la Universitat Jaume I ha donat els seus fruits. D’una banda, s’hi ha creat un lloc d’encontre per als musics interessats en el jazz i que fins ara no existia; açò ha estat gràcies a la coordinació que s’ha fet des del SASC, l’execució tècnica de l’Aula de Música i tot un equip de gent que ha fet possible que totes les activitats realitzades hagen estat tot un èxit, tot fet a casa i amb gent de casa. D’una altra banda, s’ha donat la possibilitat als músics de poder treballar amb gent reconeguda i especialitzada en la matèria i, per tant, gaudir i nodrir-se de l’experiència de tots aquests professionals del jazz.
Cal dir que tot açò s’ha fet de portes enfora i no com una activitat acadèmica que no ha passat de les portes de l’aula, ja que totes les activitats s’han desenvolupat dintre d’espais de caràcter social de la província de Castelló, on ha ofert més de 25 concerts en aquesta primera etapa. M’agradaria fer un repàs d’algunes de les moltes activitats que s’han realitzat des de l’Espai Jazz de l’UJI: comence per l’activitat docent que s’ha fet a l’Aula que ha estat molt intensa i diversa, amb classes de combo, llenguatge musical específic del jazz, i classes de big band com l’element que junta totes aquestes activitats. Hem tingut presència dintre de les darreres edicions d’Universijazz, presentant els treballs de xicotet format; s’ha creat un concurs de jazz d’àmbit nacional per a grups novells; s’ha creat un cicle de jam-sessions on els músics han pogut posar en pràctica i de cara al públic tota la informació que van aprenent a l’Aula, a la vegada que ha servit per posar-los en una tessitura professional, recolzant-los en la difusió dels seus projectes aliens a l’Espai de Jazz.
Finalment, resum afirmant que l’UJI ha impulsat d’una manera pràctica i molt competent aquest estil musical i la possibilitat que els musics s’apropen d’una manera molt real al món del professionalisme, cosa que de normal no succeeix en les escoles i conservatoris, on l’experiència es queda a les aules.
Ramon Cardo
Director de la Big Band UJI
TrackInfoAudio
It’s All Right with Me Cole Porter (Arr. R. Cardo)  
Woodroow Bill Holman  
Pensativa Clare Fischer (Arr. R. Cardo)  
I can cook too L. Bernstein (Arr. S. Verges)  
Y sin embargo te quiero Quiroga (Arr. R. Cardo)  
Hey Jude McCartney/Lennon (Arr. C. Medina)  
Aquarel·la Tete Montoliu (Arr. J. Moné)  
It don’t mean a thing Duke Ellington (Arr. R. Cardo)  
April in Paris Vernon Duke